Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Θαύμα!!!



Συγκινήθηκα πολύ βλέποντας τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων. Πιστεύω ότι είναι ένα θαύμα. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτό που συνέβη; Έμειναν για 2 ολόκληρους μήνες στα έγκατα της γης και παρόλα αυτά διασώθηκαν. Έτρωγαν ξηρά τροφή και προσεύχονταν. Τι άλλο να κάνεις σ' έναν τόσο μικρό χώρο; Μόνο να προσεύχεσαι και να ελπίζεις μπορείς.

Τον 8ο αιώνα π.Χ. ο Ιωνάς έμεινε τρεις μέρες στην κοιλιά του κήτους και στο διάστημα αυτό προσευχόταν ακατάπαυστα στο Θεό, παρακαλώντας να τον συγχωρέσει για το αμάρτημα που διέπραξε, αλλά και να τον σώσει από αυτό που του συνέβαινε. Έτσι λοιπόν, την τρίτη μέρα το κήτος πλησίασε στη στεριά και τον έβγαλε από το στόμα του. Σώθηκε ο Ιωνάς, σώθηκαν και οι 33 μεταλλωρύχοι.

Καθημερινά συμβαίνουν τόσο θαύματα  τριγύρω μας και εμείς λόγω των ταχυτήτων που δουλεύουμε και λόγω των προβλημάτων μας δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Πραγματικά, κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι το πόσο ωραίο είναι να ζεις την κάθε στιγμή και να δέχεσαι ότι σου συμβαίνει, και τα όμορφα και τα άσχημα. Άλλωστε, όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν στη ζωή μας και είμαι σίγουρη ότι θα πάρουμε πολλά μαθήματα από αυτούς τους ανθρώπους μόλις μπορέσουν να μιλήσουν στο ευρύ κοινό.

Ανυπομονώ να τους ακούσω...

2 σχόλια:

aoratos είπε...

Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΠΑΛΙ ΦΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ,ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

rose-oil είπε...

@ aoratos

Αλήθειαααα; Δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα διαβάζω...Ως τι τους προσφέρθηκε; Ως "φθηνός" προορισμός; Χα χα χα...

Πέρα από την πλάκα, θα είναι ωραία να έρθουν και να ξεκουραστούν εδώ!!! Άλλωστε, η χώρα μας δεν συγκρίνεται με καμία άλλη σε ομορφιά και σε φυσικό πλούτο, αυτό το ξέρουν όλοι...Επιπλέον, ως φιλόξενος λαός που είμαστε πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο γι' αυτούς (Το πολύ πολύ να τους βγάλει και η Τατιάνα στην εκπομπή της...Αποκλειστική συνέντευξη σου λέει...)

Φιλιά!!!