Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Happy Valentine's Day...



Μέρα ιδιαίτερη η σημερινή. Για τους περισσότερους ανθρώπους, θέλω να πιστεύω, πως είναι ευχάριστη. Εντάξει, θα υπάρχουν και μερικοί μόνοι που αισθάνονται κάπως περίεργα. Όπως και να 'χει, είναι μια μέρα γιορτινή.

Από καιρό τα καταστήματα στολίστηκαν, έβαλαν τα γιορτινά τους, φτιάχνοντας τη διάθεσή μας. Ακόμη και σχέση να μην έχεις, τα αρκουδάκια, το κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με το λευκό, τα υπέροχα λουλούδια, οι καρδούλες, σε κάνουν να αισθάνεσαι μοναδικά...

Κάποιοι πιστεύουν στον Άγιο Βαλεντίνο, κάποιοι άλλοι τον σνομπάρουν...Είναι, λένε, ξενόφερτος...Λες και οι Άγιοι έχουν ιθαγένεια...Αυτός είναι έλληνας, αυτός ιταλός και εκείνος ισραηλίτης. Αν είναι δυνατόν...

Το θέμα είναι να παίρνουμε και να δίνουμε αγάπη. Μέσα στην "άγρια" καθημερινότητά μας και στους φρενήρεις ρυθμούς που ζούμε υπάρχει μία μέρα να μας θυμίζει αυτό ακριβώς...την ΑΓΑΠΗ. Το ωραιότερο συναίσθημα.

Ο Απόστολος Παύλος έλεγε: "Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν καυχιέται, δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. Τρία πράγματα μας απομένουν: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως είναι η ΑΓΑΠΗ".

Η αγάπη είναι το δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Ο Θεός φανερώνει την αγάπη του, στέλνοντας στον κόσμο τον Ιησού Χριστό, ώστε να μας διδάξει να αγαπάμε με ένα τρόπο μοναδικό. Μας δίδαξε την ανιδιοτελή αγάπη. Μια αγάπη που δύσκολα τη βρίσκεις σήμερα.

Επομένως, ας ρουφήξουμε όλη τη θετική ενέργεια που φέρει αυτή η μέρα...Ας δράξουμε την ευκαιρία να δούμε τον συνάνθρωπό μας με αγάπη, διώχνοντας από πάνω μας όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Υπό αυτή την έννοια....Χρόνια Πολλά σε όλους...

"Η αγάπη είναι ποίηση των αισθήσεων. Είναι το κλειδί σε ό,τι μεγάλο υπάρχει στο πεπρωμένο μας. Είναι το απόλυτο ή το τίποτα".

Onore De Balzac (1799 - 1850).

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ.

rose-oil είπε...

@ JK O SKPOYTZAKOS

Καλώς όρισες στο blog μου...

Χαίρομαι που έγινες μέλος της συντροφιάς μας.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Καλή Σαρακοστή!!!