Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ταξίδι στ' αστέρια...


Πάντα εντυπωσιαζόμουν από το άγνωστο και ολίγον τι το μεταφυσικό. Με έλκυε, όπως το φως έλκει τα κουνουπάκια τις καλοκαιρινές νύχτες που καθόμαστε στο μπαλκονάκι μας. Ήθελα να μαθαίνω, ακόμη θέλω...Όταν ήμουν μικρότερη ήθελα να γίνω αστροναύτης, σπάνιο για κοριτσάκι, εεεεεε; Και όμως, είναι αλήθεια...Ίσως να φταίει η μεγάλη φαντασία, ίσως η ονειροπόληση, ίσως ο ρομαντισμός...Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει θέλω να μαθαίνω κάτι καινούργιο. Αν περάσει μία μέρα χωρίς αυτό το στοιχείο, νομίζω ότι πέρασε, έφυγε, χωρίς να μ' ακουμπήσει.

Στην εφηβεία μου άρχισα να διαβάζω την Καινή Διαθήκη, μέσα από εκεί ήθελα να βρω τον Θεό, να τον αναγνωρίσω και να έρθω σε επαφή μαζί του, να κατανοήσω τον κόσμο γύρω μου, να βρω απαντήσεις...Αυτό ήταν κάτι που πραγματικά με βοήθησε πολύ και ακόμη με βοηθάει.

Χρόνια αργότερα, μου ήρθε η αναλαμπή...Μπορεί αστροναύτης να μην έγινα, όμως ήξερα έναν τρόπο να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με κάτι που αγαπώ πολύ...Τα αστέρια. Έτσι λοιπόν, άρχισα να μελετώ τους πλανήτες, τη φύση τους, την κίνησή τους, τα πάντα γι' αυτούς...Η αστρονομία σε συνδυασμό με την αστρολογία με βοήθησε σ' αυτό. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Τελικά, η αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφουν ορισμένοι ασυνείδητοι που απλά προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των ανθρώπων που έχουν ανάγκη να ακούσουν κάτι θετικό.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου, να συντονίζεσαι με το περιβάλλον που σε περιτριγυρίζει και να αποκτάς αυτογνωσία. Ο Θεός μέσα από τα δημιουργήματά του μας δίνει μηνύματα, άσχετα εαν εμείς δεν μπορούμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε...

Είναι ωραία να μπορείς να ταξιδεύεις στ' αστέρια, να βρίσκεσαι ανάμεσά τους, έστω και με τη σκέψη σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: