Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καλό Μήνα!!!



Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο ονομαζόταν Quintilis, που θα πει πέμπτος. Σε «Ιούλιο» από «Κουϊντίλιος» μετονομάσθηκε το 44π.Χ. από τον Μάρκο Αντώνιο, στενό φίλο του Ιουλίου Καίσαρα, σε ανάμνηση των υπηρεσιών που ο τελευταίος πρόσφερε στη Ρώμη.

Ο Ιούλιος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Κρόνιο ή Εκατομβαιώνα και ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ της 21ης και του τέλους του μηνός κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Κυνάδες μέρες, απ’όπου προέρχεται και ο όρος «κυνικά καύματα». Η ονομασία τούτη προέρχεται από το γεγονός ότι τις μέρες αυτές ο φωτεινότατος αστέρας Σείριος (ανήκει στον αστερισμό του Μείζονος Κυνός) ανατέλλει συγχρόνως με τον ήλιο, κάνοντας τις μέρες ακόμη πιο θερμές.

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας του αλωνισμού και της χαράς του γεωργού γι’ αυτό και προσωνυμείται Αλωνάρης, Αλωνευτής, Αλωνιάτης, Αλωνιστής. Τον λένε ακόμη Χορτοκόπο γιατί στον Πόντο τότε κόβουν το χόρτο, Γιαλιστή και Γυαλινό γιατί τότε ωριμάζουν τα σταφύλια και «γυαλίζουν», Φουσκόμηνα γιατί φουσκώνουν τα σύκα. Τέλος, είναι γνωστός και με τις ονομασίες Δευτερογιούλης, Λιοτρόπης και Χορτοθέρης.


4 σχόλια:

aoratos είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΘΕΤΕΙΣ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ,ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ,ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΑΤΟΣ,ΔΙΟΤΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ.ΤΥΧΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ,ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΙΑ ΨΥΧΗ.ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΑΜΟ.ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ ΕΤΣΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

rose-oil είπε...

@ aoratos

Καλημέρα...

Χαίρομαι που βλέπεις τις απαντήσεις μου και απαντάς πίσω...Κάνουμε διάλογο!!!

Με βοηθάς πολύ με αυτά που μου λες...

Καλό μήνα!!!

Φιλιά!!!

aoratos είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ,ΦΙΛΟΣΣΟΦΙΚΑ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΙΜΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΟΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ.ΔΙΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΕΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΩΡΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ,ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ,ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Π.Χ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΚΟΙΤΑ Ο ΤΑΔΕ ,ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟ ΖΩΗΣ ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ .ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ,ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΟΦΕΙΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΜΕ,ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.