Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ζωές Ανθρώπων...


Άνθρωποι. Συνέχεια γνωρίζουμε ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος και τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που θα μείνει αιώνια στο χρόνο. Είτε τη μάθουμε είτε όχι. Θα μείνει καταγεγραμμένη στο παγκόσμιο ασυνείδητο. 

Ζωή. Οι ζωές μας περιπλέκονται. Πόσοι άνθρωποι περνούν από τη ζωή μας. Με άλλους μοιραζόμαστε στιγμές, μέρες, χρόνια, με άλλους απλά μια ματιά...Αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς, φίλοι, περαστικοί. Οι ζωές μας περιπλέκονται σαν τον ιστό μιας αράχνης. Μαζί με τις ζωές μας περιπλέκονται αισθήματα και συναισθήματα. Φιλίες, έρωτες, αγάπες, όλα είναι στο παιχνίδι της ζωής. Άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν. Άλλοι μένουν έτσι απλά. Άλλοι έρχονται και διεκδικούν να μείνουν. Άλλοι φεύγουν χωρίς καν να μείνουν. 

Ψυχές. Τριγύρω μας ψυχές. Λευκές, αθώες, αγνές. Σε κοιτούν κατάματα και σε ακινητοποιούν. Ξέρεις τι θέλουν πριν στο ζητήσουν. Έχεις κάτι κοινό μαζί τους. Ίσως την αγνότητα που ακόμη δεν έχασες. Ψυχές μαύρες, κατράμι, βουτηγμένες στην κακία. Θέλουν να σε δουν να χάνεσαι στην άβυσσο και θα χαρούν. Και όμως όλες οι ψυχές χρειάζονται στη ζωή μας. Μας δίνουν μαθήματα. Κάθε μέρα. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, είναι εκεί. Καλές, κακές, είναι εκεί. 

Αγάπες. Έρχονται και φεύγουν. Ενώνεις την ύπαρξή σου με άλλους για μια στιγμή, μία ώρα, μία μέρα, μία ολόκληρη ζωή. Αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια πάνω σου, στο κορμί και την ψυχή σου. Παλεύεις να ενώσεις τη μοναξιά σου με τη μοναξιά ενός άλλου πλάσματος, όμως οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να είναι κοινές και όχι κενές.

Δεν μπορούν να υπάρξουν άνθρωποι χωρίς ζωή.
Δεν μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς ψυχή. 
Δεν μπορεί να υπάρξει ψυχή χωρίς αγάπη. 
Δεν μπορούν να υπάρξουν άνθρωποι χωρίς αγάπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: