Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο



Με το ξεκίνημα αυτής της χρονιάς εγκαινιάζω και μία νέα ενότητα στο blog μου, "Προορισμοί". Οι προορισμοί αυτοί μπορούν να είναι πραγματικοί ή φανταστικοί. Άλλοτε προορισμοί της ψυχής και του μυαλού μου και άλλοτε υπαρκτά μέρη. Φέτος, λοιπόν, θα προσπαθήσω να ανακαλύψω και να σας προτείνω νέους προορισμούς που είναι ιδανικοί τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Μότο αυτής της χρονιάς είναι: "Παντού μπορούμε να περάσουμε όμορφα, αρκεί να είμαστε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους". Ααα και αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε ως εκεί για τον άλφα ή βήτα λόγο, απλά κλείστε τα μάτια σας και ονειρευτείτε. Σίγουρα θα περάσετε εξίσου όμορφα...

Πρώτος προορισμός για φέτος το "Αττικό Ζωολογικό Πάρκο".

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται στην τοποθεσία Υαλού στα Σπάτα Αττικής και εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη. Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000 και από τότε έως σήμερα έχει διανύσει μια μεγάλη πορεία ανάπτυξης, αποτελώντας το μοναδικό ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα.

Ωστόσο, τα σχέδια δεν σταματούν εδώ. Όραμα των ανθρώπων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι η καθιέρωσή του όχι μόνο ως του μεγαλύτερου ζωολογικού πάρκου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και ενός παγκόσμιας εμβέλειας θεματικού πάρκου για την προστασία της βιοποικιλότητας. Σε αυτό θα βοηθήσει η  μελλοντική επέκταση των εγκαταστάσεων με τη «Δεινοσαυρόπολις» - ένα Μουσείο Εξέλιξης με έμφαση στην εποχή των Δεινοσαύρων, καθώς και την «Ωκεανόπολις», ένα Πρότυπο Ενυδρείο.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μέλος της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων).

Επομένως, για όλους εκείνους που θεωρούν ότι οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν ένα χώρο διασκέδασης και χαλάρωσης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ενδείκνυται. 

Τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνοντας πολλά πράγματα για τα αγαπημένα τους ζωάκια, καθώς και για ζώα που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα βλέπουν συχνά. Βέβαια, το σημαντικότερο όλων είναι ότι η περιήγηση αυτή αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν οι γονείς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. 

Τι καλύτερο από μια εκδρομούλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο; Συνδυάζει το παιχνίδι με  τη γνώση, αλλά και την χαλάρωση που τόσο αποζητούν οι μεγάλοι. 

Σας το συστήνω ανεπιφύλαχτα.

Παρακάτω σας παραθέτω κάποιες πληροφορίες για το κόστος των εισιτηρίων, αλλά και τις ώρες λειτουργίας του Πάρκου


Κόστος Εισιτηρίων:

Ενήλικες: €15,00 
Παιδιά 3-12 ετών: €11,00 
Κάτω των 3: Δωρεάν 
Γκρουπ άνω των 25 ατόμων: €11,00 
Νηπιαγωγεία – Παιδικοί σταθμοί: €8,00 
Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια: €9,00 
Φοιτητικό: €11,00 (κατόπιν επίδειξης της φοιτητικής ταυτότητας)

Άνω των 65: €11,00 
Οικογενειακό - 2 γονείς + 2 παιδιά (3-12 ετών): €48,00 
Οικογενειακό - 2 γονείς + 3 παιδιά (3-12 ετών): €58,00 
Άτομα με ειδικές ανάγκες*: ελεύθερα (για ΑΜΕΑ άνω 80%)


Ετήσιες Κάρτες:

Ενήλικες (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο): €50,00 
Ενήλικες (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & Θαλάσσια Θηλαστικά): €70,00
Παιδιά (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο): €40,00 
Παιδιά (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & Θαλάσσια Θηλαστικά): €55,00

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά από τις 9:00π.μ έως τη δύση του ηλίου


Θαλάσσια Θηλαστικά - Ώρες Εκπαιδευτικών Παρουσιάσεων 

Νέο Πρόγραμμα από τις 30/10/11 έως και τις 31/03/12:

Καθημερινές: 11:00 και 15:30
Σάββατο: 11:00 14:00 15:30
Κυριακή:  11:00 12:30 14:00 15:30

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο η πρόσβαση ΑΜΕΑ είναι δυνατή, καθώς παρέχεται πλήρης υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (http://www.atticapark.com/).

Δεν υπάρχουν σχόλια: