Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Θάλασσα....Σήμερα έκανα το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα. Να τα καλά της εξοχής....Θάλασσα, θάλασσα...Πως μ'αρέσει. Έχω εδώ και ένα μήνα που ξεκίνησα τρέξιμο. Πηγαίνω το πρωί, γύρω στις 6.45 π.μ., μετά κάνω μπάνιο και πηγαίνω στη δουλειά. Από σήμερα όμως μπήκε στη ζωή μου και η θάλασσα. Αχ πως μ' αρέσει και την είχα στερηθεί...Σε γενικές γραμμές, ήταν καλή. Ούτε παγωμένη να μην μπορείς να μπεις, αλλά ούτε και πολύ ζεστή. Για φέτος έβαλα στόχο να κάνω όσα περισσότερα μπάνια μπορώ. Καλά ξεκίνησα νομίζω.

Όποιοι μπορείτε να ξεκινήσετε, κάντε το...Γιατί αν σκεφτείτε, τι μας έμεινε; Τώρα που όλα πωλούνται όσο όσο και δεν μιλάω για τα ακίνητα και της επιχειρήσεις του Δημοσίου, αλλά για τις αξίες και την κοινωνική μας υπόσταση, τουλάχιστον έχουμε ακόμη τον ήλιο και την θάλασσα να μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Μου λέει μια φίλη μου χθες, η οποία είναι άνεργη μηχανικός, όσοι τελειώνουμε από πολυτεχνικές σχολές, οι μηχανικοί δηλαδή, δεν μπορούμε να βγάλουμε κάρτα του ΟΑΕΔ. Στην ουσία δηλαδή σκέψου πόσοι άνεργοι μηχανικοί υπάρχουν που δεν είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ...και μετά σου λέει η ανεργία είναι στο 15%....Μόνο; Τραγική είναι η κατάσταση.

Γι' αυτό σας λέω, σε ένα κράτος διαλυμένο, σε ένα κράτος όπου κυριαρχούν οι άχρηστοι και οι τεμπέληδες άνθρωποι, σε ένα κράτος που δεν υπάρχει αξιοκρατία, που δεν δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, τι άλλο μας μένει πέρα από την θάλασσα και τον ήλιο;

Τα τελευταία γεγονότα, αναφέρομαι στον Strauss-Kahn, μου έδωσαν πολλή τροφή για σκέψη. Το πόσο συμφώνησα με όλα αυτά που έγιναν, δεν λέγεται. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αναφώνησα, όταν είδα την σύλληψη και το δικαστήριο. Ως πότε πια οι γυναίκες θα αντιμετωπίζονται από κάποιους ως κατώτερα όντα, ως κρέατα για να κάνουν τη δουλειά τους...; Θα μου πεις η εξουσία και το χρήμα είναι αφροδισιακά, είναι ικανά να σε τρελάνουν, αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι. Γι' αυτό έχουμε νου και λογική για να κρίνουμε και να μην είμαστε έρμαια των παθών μας...

Δεν ξέρω αν του τη στήσανε κάποιοι, δεν ξέρω αν είναι όντως αλήθεια, αυτό που με ικανοποίησε ως γυναίκα ήταν η άμεση αντίδραση της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και όλων των αρχών της Αμερικής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μιας γυναίκας που ζει και εργάζεται εκεί. 

Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα...Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν θα συνέβαινε τίποτα. Θα έφευγε ο κύριος ενώ έκανε τη δουλειά του και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα έμενε πίσω η γυναίκα να παλεύει με τα ψυχολογικά της και ποιος να την πιστέψει ότι ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΔΕ έκανε κάτι τέτοιο...Μήπως δεν συμβαίνουν και εδώ; Αλλά ποια κάνει καταγγελία; Αφού ξέρει από πριν ότι το δίκαιό της δεν θα βρεθεί ποτέ, άσε που μπορεί να μπει και η ίδια στην φυλακή, επειδή συκοφάντησε τον ΚΥΡΙΟ ΤΑΔΕ...ΤΡΑΓΙΚΟ!!!

Γι' αυτό σας λέω τι μας μένει; Θάλασσα και ήλιος!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια: