Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Το Πλήρωμα του Χρόνου...




Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις.
Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός


Πολλοί από εσάς θα έχτε παρατηρήσει ότι προσπαθείτε να πετύχετε κάτι και το προσπαθείτε με όλες σας τις δυνάμεις σας, μέχρι εκεί που αντέχετε, όμως, κατά ένα περίεργο λόγο, δεν προχωράει. Αναρωτιέστε "Μα γιατί; Αφού προσπάθησα τόσο...". Ε, λοιπόν, η απάντηση μάλλον κρύβεται στην έννοια του χρόνου...

Κατά τον Α. Einstein ο χρόνος είναι σχετικός. Για παράδειγμα, αν είσαι κάπου και περνάς καλά, ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, όπως ας πούμε σε κάποιο ραντεβού με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Από την άλλη, αν είσαι σε κάποιο μέρος που δεν περνάς και τόσο καλά, ο χρόνος σου φαίνεται μια αιωνιότητα, όπως ας πούμε κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης.

Τελικά, ο χρόνος είναι αυτός που ευθύνεται για όλα και το το πλήρωμά του μας αναγκάζει να δεχτούμε τις συνέπειές του. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος στα 60 του δεν μπορεί να κάνει κάτι να κρύψει τις ρυτίδες ή τα άσπρα μαλλιά της ηλικίας του...Αργά ή γρήγορα όλα φαίνονται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το δεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου γι' αυτό που είναι.  

Ο Ευριπίδης λοιπόν έλεγε ότι ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις. Τι σοφία άραγε μπορεί να κρύβεται μέσα στο νόημα αυτής της φράσης; Όντως, όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αλλάξεις, είναι αδύνατον και μάλιστα πολλές φορές μπορεί να λαμβάνεις απαντήσεις σε ερωτήματα κρυφά, του εαυτού σου, ή ακόμη και χωρίς να ρωτάς, βλέπεις την εξέλιξη των πραγμάτων τριγύρω σου και λες "Ααα μάλιστα γι' αυτό τότε αντιμετώπισα αυτό επειδή ήταν να περάσω τώρα αυτό...".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα είναι ρυθμισμένα με μία σοφία απόλυτη σε έναν κόσμο σχετικό. Αυτό μπορεί να είναι μαγικό και ακόμη περισσότερο συναρπαστικό. Είναι ωραίο συναίσθημα να έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και εσύ να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις. Ωστόσο, πολλές φορές όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, οι καταστάσεις είναι αυτές που έρχονται να σε συναντήσουν και να σε ξαφνιάσουν άλλες φορές ευχάριστα και άλλες δυσάρεστα. Πιστεύω όμως ότι αυτή είναι η μαγεία της ζωής. Να κόβεις το φρούτο από το δέντρο την κατάλληλη χρονική στιγμή, ούτε να είναι άγουρο ούτε παραγινομένο, γιατί και στις 2 περιπτώσεις δεν μπορείς να το φας. Και αν πολλές φορές δεν έχεις την σοφία για να κρίνεις ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για μία πράξη σου, μην ανησυχείς ο χρόνος θα φέρει έτσι τις καταστάσεις που θα μπορέσεις να την αντιληφθείς...


5 σχόλια:

aoratos είπε...

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ,ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΑ,Η ΔΕ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΓΕΥΣΗ.

aoratos είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΙΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣΩ 10 ΕΩΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.

rose-oil είπε...

@ aoratos

Καλησπέραααα!!!

Καλό ταξίδι και να περάσεις πολύ όμορφα ότι και να κάνεις...

Περιμένω να επιστρέψεις σύντομα...

Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου άρεσε η ανάρτησή σου!:)
Καλημέρα!

rose-oil είπε...

@ Faery

Καλησπέραααα...Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

Χαίρομαι που μου κάνεις παρέα!!!

Φιλιά!!!