Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Η Κοροϊδία της Πολιτικής και Η Εξαθλίωση του Έλληνα!!!!


Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, 
κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! 
Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις, 
το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. 

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Έχω τόσα να πω, μα οι σκέψεις είναι ασχημάτιστες, οι λέξεις αδημιούργητες και το πληκτρολόγιο ξένο. Έχω να γράψω καιρό. Όχι επειδή δεν θέλω, όχι επειδή δεν μπορώ, αλλά επειδή οι καταστάσεις με οδήγησαν σ' αυτό. Η καθημερινότητα που έχει τη δύναμη να σε εξουθενώσει, αλλά όχι να σε νικήσει, η καθημερινότητα που μπορεί να σου χαρίσει στιγμές ευτυχίας ή δυστυχίας, αυτή που σε βουλιάζει ή σε σηκώνει, αυτή η ίδια καθημερινότητα που κάποιους τους κάνει τεμπέληδες και κάποιους άλλους εργατικούς, άπιστους ή πιστούς. 

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω...; Από την κατάντια που έριξαν τον Έλληνα ή από την συνεχιζόμενη απραξία και αδιαφορία των γνήσιων τέκνων των Ελλήνων για τη λεηλασία και το διαμελισμό της χώρας τους, την αρπαγή των περιουσιών τους, την μόλυνση του περιβάλλοντος τους; Στην χώρα όπου γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην ίδια χώρα καταπατήθηκε. Η άκρατη δικτατορία βασιλεύει παντού. Από αυτά που διδάσκουν στα παιδιά μας στα υποβαθμισμένα σχολεία μέχρι τη δημοσιογραφία που χειραγωγείται μπρος στα μάτια μας και την καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Οι συντάξεις μειώθηκαν σε εξευτελιστικό βαθμό, θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν και, αν είσαι τυχερός να βρεις μια, ξέρεις εκ των προτέρων ότι ο μισθός σου θα είναι της πείνας, σχεδόν ανύπαρκτος για να καταφέρεις να επιβιώσεις στην πανάκριβη κατά τα άλλα Ελλαδίτσα μας. Σου ζητάνε να δουλεύεις εθελοντικά για να αποκτήσεις εμπειρία, χωρίς να ενδιαφέρονται εάν έχεις τα απαραίτητα για να ζήσεις. Η ανεργία στην αγαπημένη μας πατρίδα αισίως έφτασε στο εξωφρενικό ποσοστό του 60%, αν μπορείς να το διανοηθείς...Εξευτελίζουν τους ασθενείς, χορηγώντας τους γεννόσιμα και καταργώντας οποιεσδήποτε παροχές είχαν κάποτε για να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία τους. Σήμερα, πεθαίνει ο Έλληνας πολίτης από τους απάνθρωπους νόμους που ψηφίζουν κάποιοι ανθέλληνες και άσχετοι άνθρωποι, φιλήκοοι των ξένων, που μπήκαν στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αντί να μας εκπροσωπούν αξιοπρεπώς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων, υποβιβάζοντας το εθνικό συναίσθημα και προσβάλλοντας την ιστορία μας, τον χαρακτήρα μας, τα ιερά και τα όσια της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Κατάφεραν να κάνουν όλους τους Έλληνες να χρωστούν είτε σε μία είτε σε πολλές τράπεζες. Μάλιστα, σε πολλές, μα πάρα πολλές περιπτώσεις τους παίρνουν τα σπίτια, τα χωράφια, τα οικόπεδα και ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο έχουν, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός τους, ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΑ. Όλα αυτά, για τα οποία έφτυσες αίμα να τα δημιουργήσεις και, αν όχι εσύ ο ίδιος, οι δικοί σου, ο πατέρας σου και η μάνα σου, που ήταν πρόσφυγες και ήρθαν στα Άγια τούτα μέρη με σκισμένα ρούχα και τρύπια παπούτσια για να γλιτώσουν από την τούρκικη λαίλαπα. Πηγαίνεις κακομοίρη στη δικαιοσύνη να βρεις το δίκιο σου, αλλά για ποια δικαιοσύνη μιλάμε, βλέπουμε τα χαΐρια της...Σε εξευτέλισαν, σε πρόσβαλαν, σε μείωσαν και εσύ συνεχίζεις ακόμη να παίζεις το παιχνίδι τους όντας πιόνι, και όχι βασιλιάς. Έχασες και σ' αυτήν την παρτίδα σκάκι...ΛΥΠΑΜΑΙ!!! 

Ειλικρινά, περίμενα σ' αυτές τις εκλογές να δω το διαφορετικό, την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ του ΈΛΛΗΝΑ και δυστυχώς δεν το είδα. Κυριάρχησε το ίδιο σάπιο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά από το 1974. Εντός μου, δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Έλληνας, ο απλός Έλληνας είναι τόσο κορόιδο. Πήγα να ψηφίσω για δήμαρχο και τι να δω; ΜΟΝΟ τρία ψηφοδέλτια και το γνωστό λευκό...Και οι τρεις κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι, γιατί δεν τους έπαιρνε και αλλιώς, ΌΜΩΣ όλοι ξέρουμε ποιους εκπροσωπούν και τι ιδεολογία έχουν. Ο ένας ΝΔ, ο άλλος ΠΑΣΟΚ και ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ. Μετά σου λένε επέλεξε...Μα τι να επιλέξω; Τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη; Αφού νεκρός θα βγω από τα δόντια τους...Να ψηφίσω αυτούς που μας κατέστρεψαν; Ε, όχι δεν το κάνω...Σου λένε ανεξάρτητοι. Τι ανεξάρτητοι; Αφού μόλις εκλεγούν πάλι θα χτυπούν τα τηλέφωνα στους βο(υ)λευτάκους τους...Πως παίρνουν τα κονδύλια; Με το σταυρό στο χέρι; 

Προεκλογικό μήνυμα: Ο Δήμαρχος των έργων. Και αναρωτιέμαι...Ποιών έργων; Οι δρόμοι είναι παντού σκαμμένοι, ένας σωστός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, τα καταστήματα δεινοπαθούν και μια τοπική πρωτοβουλία ανάπτυξης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, άσε που φωτογραφίζεται ως Ναπολέων...Αυτόν να ψηφίσω; Ή τον άλλον; Το κάλο και λαϊκό παιδί που βοηθάει; Καλά για τον τρίτο δεν το συζητώ!!! Αυτή είναι η δημοκρατία μας και οι επιλογές της...Μόλις εκλεγεί κάποιος από αυτούς κλείνουν οι πόρτες του μεγάρου. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις...Ο Δήμαρχος λείπει, ο Δήμαρχος είναι σε ραντεβού, ο Δήμαρχος έτσι, ο Δήμαρχος αλλιώς.... 

Αυτές οι εκλογές ήταν οι πιο ΆΘΛΙΕΣ, ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ, ΑΔΙΚΕΣ και ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΕΣ. Εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη του καθενός και προτείνοντάς του υποψηφιότητα. Προσπάθησαν να βρουν ανθρώπους που δεν είχαν "καεί" σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και τους χρησιμοποίησαν καταλλήλως. 

Στην περιοχή μου οι μισοί πολίτες ήταν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και οι υπόλοιποι μισοί καλούμασταν να τους ψηφίσουμε...Να γελάσω ή να κλάψω; 

Ο ένας άνεργος, η άλλη νοικοκυρά, ο άλλος χρωστάει, ο άλλος αγρότης που δεν πήγαν καλά οι δουλειές, η άλλη δημόσιος υπάλληλος που θέλει να βολευτεί...Αυτές ήταν οι υποψηφιότητες!!! Και το χειρότερο δεν ήταν ότι τους πρότειναν, αλλά ότι ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ και, μάλιστα, έκαναν αγώνα, έτρεχαν...Που πας βρε καραμήτρο; Χωρίς ανάστημα, χωρίς πολιτικό λόγο; Δεν καταλαβαίνεις ότι σ' εκμεταλλεύονται για να βολευτούν πάλι οι ίδιοι και εσύ να πάρεις το ξεροκόμματο; Έβγαλαν καρτούλες, ψηφοδέλτια (πεταμένα λεφτά...), πόζαραν στις αφίσες και τις φωτογραφίες, το έπαιζαν αφ' υψηλού, πόσταραν και μερικά γνωμικά σχετικά με την πολιτική...ήταν πια ολοκληρωμένοι υποψήφιοι...Και εσύ τους ξέρεις καλά, ξέρεις ποιοι είναι και από που προέρχονται...Όμως όλοι αυτοί βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος...

Μου πρότειναν και μένα να κατέβω ως υποψήφια, ξέροντας ότι είμαι άνεργη. Μου είπαν χίλια δυο: "Σε χρειαζόμαστε, είσαι έτσι, είσαι αλλιώς, έλα μαζί μας, κλπ...". Πάτησαν στην ανάγκη μου για εργασία, ωστόσο, τους απέρριψα γιατί δεν με εκπροσωπεί κανένας από όλους αυτούς. Τόσο καιρό είμαι άνεργη, τώρα ξαφνικά με θυμήθηκαν; Στις εκλογές; ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΙ!!!

Ένα μεγάλο ποσοστό δεν πήγε να ψηφίσει, δείχνοντας έτσι την αγανάκτησή του. Όμως είναι ΛΑΘΟΣ αυτό. Πρέπει όλοι να πηγαίνουμε και να τους εξευτελίζουμε στην κάλπη, όπως και αυτή εξευτέλισαν τις ζωές μας. Πρέπει όλοι να σκέφτονται ότι δεν πάει άλλο και όχι πως θα βολευτώ εγώ και τα παιδιά μου. Αυτή η νοοτροπία της μεταπολίτευσης πρέπει να πεθάνει γιατί αν δεν πεθάνει αυτή θα πεθάνουμε όλοι εμείς, οι γνήσιοι ΈΛΛΗΝΕΣ που οι παππούδες μας πολέμησαν με τους Ιταλούς, οι προγονοί μας πολέμησαν με τους Τούρκους και κάθε επίδοξο κατακτητή, έχυσαν το Τίμιο Αίμα τους για να ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους και ήρθαν εδώ όχι για διακοπές, αλλά επειδή σφαγιάζονταν από τους Τούρκους. 

Πρέπει επιτέλους οι άντρες να τιμήσουν τα παντελόνια τους και οι γυναίκες να γίνουν γνήσιες μάνες και στηρίγματα.

Στις 25 Μαΐου ελπίζω και εύχομαι μέσα από την ελληνική ψυχή μου όλοι, μα όλοι, να πάμε να ψηφίσουμε και ο καθένας από εμάς να κάνει το καθήκον του, αυτό που νομίζει καλύτερο για την Ελλάδα μας, αλλιώς είμαστε όλοι χαμένοι...Τα όρνια της μεταπολίτευσης, της Ε.Ε., των ΗΠΑ και των τραπεζών θα ξεσκίσουν τις σάρκες μας!!! 

Κλείνω με τα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια, σε συνομιλία του με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα: 

"Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: