Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους Τέλος!!!!



Με το πέρας αυτών των εκλογών τι καταλάβαμε; Ότι όλα τα κόμματα για δικούς τους λόγους είναι ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα. Ολίγον τι κωμικοτραγικό μου φαίνεται....Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Ο εγκέφαλός μου τα έχει χάσει. Η αποχή από τις κάλπες ήταν πρωτοφανής. Κατά την άποψή μου αυτό ήταν το σημαντικότερο μήνυμα που θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να δώσει σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για την τύχη της χώρας μας.

Η απορία μου είναι η εξής: Πως μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος από ένα αποτέλεσμα, όταν για να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα απείχε τόσος πολύς κόσμος; Μήπως τελικά οι αρχηγοί των κομμάτων ερμηνεύουν τα αποτελέσματα των εκάστοτε εκλογών όπως τους συμφέρει;

Και να!!!! Κάθε φορά γεννιέται και ένα νέο κόμμα...Ο κ. Κουβέλης, προφανώς μην αντέχοντας να μην είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να ιδρύσει κόμμα. Και από ώρα σε ώρα περιμένουμε και την ανακοίνωση νέου κόμματος εκ της κας Μπακογιάννη. Όλοι πρόεδροι σε κάποιο κόμμα. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην κατάντια που βρίσκεται; Αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ως λαός.

Οι μεν κατηγορούν τους δε. Εσείς φταίτε που η Ελλάδα κόντεψε να χρεοκοπήσει, όχι εσείς φταίτε, την παραλάβαμε έτσι, όχι εμείς δεν σας την παραδώσαμε έτσι, τα ρημάξατε όλα μέσα σε 4 χρόνια....και αυτοί οι διάλογοι δίνουν και παίρνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα...

Σε αυτές τις εκλογές δεν πήγα να ψηφίσω από επιλογή. Αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν κάθε φορά, παίζουν με την νοημοσύνη μου και με τα συναισθήματά μου. Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια. Και όταν ακούω να λένε "Να πας να ασκήσεις τον εκλογικό σου δικαίωμα", τρελαίνομαι. Για ποιο ακριβώς δικαίωμα μιλάνε; Ε, λοιπόν, εγώ επέλεξα δικαιωματικά να απέχω. Άλλωστε, δεν υπήρχε κάποιος αξιόλογος να ψηφίσω, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια πάντα, όχι τα κομματικά ή τα ρουσφετολογικά, αλλά τα ανθρώπινα.

Είναι εμπαιγμός αυτό που ζούμε καθημερινά. Βγήκαν οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ και είπαν ότι οι πολίτες επέλεξαν τη σταθερότητα. Βγήκαν οι κ.κ. της Ν.Δ. και είπαν ότι οι πολίτες καταδίκασαν την πολιτική του μνημονίου. Και όμως εγώ έχω να απαντήσω ότι οι πολίτες δεν επέλεξαν τίποτα απ' όλα αυτά. Οι πολίτες επέλεξαν την αποχή. Αυτό είναι το ΜΗΝΥΜΑ και αυτό πρέπει να ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ οι πολιτικοί με την βοήθεια των επικοινωνιόλογων τους. Και να σας πω και κάτι άλλο; Βαρέθηκα να βλέπω τα ίδια πρόσωπα, βαρέθηκα τα αντιμετωπίζω τα ίδια βαλτωμένα μυαλά, γιατί είναι βαλτωμένα τα μυαλά τους. Γιατί τι να το κάνω εγώ να σπουδάσει κάποιος στο Harvard επειδή είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και επειδή είχε τον τρόπο (οικονομικό και κοινωνικό) να το κάνει και δεν δουλεύει το μυαλό του με εποικοδομητικό τρόπο. Δεν κάνουν τα πτυχία τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν τους ανθρώπους. Και δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ζυμωθεί με την κοινωνία. Έχουν ζυμωθεί με την ψευτιά και τις επικοινωνιακές στρατηγικές.

Παρακολούθησα ότι σε αυτές τις εκλογές έλαβαν μέρος πολλοί καλλιτέχνες, νέοι και καποιοι άκυροι άνθρωποι. Η άποψή μου είναι ότι συνέβη αυτό επειδή τα κόμματα ήθελαν να γεμίσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Όταν ένας άνθρωπος είναι 23, 24, 25 και 26 για παράδειγμα, πέρα από τις, ας υποθέσουμε, άριστες γνώσεις κάποιου επιστημονικού πεδίου που μπορεί να έχει, τι άλλη εμπειρία ζωής έχει να προσφέρει στα κοινά; Άκουγα όλον αυτόν τον καιρό συνεντεύξεις από νέους υποψήφιους και τρελαινόμουν, ειδικά όταν κάποιοι έλεγαν ότι "μου το πρότειναν και επειδή δεν είχα τι άλλο να κάνω δέχτηκα. Φαίνεται ωραία εμπειρία". Μα στην πολιτική δεν μπαίνουμε μόνο για να αποκτήσουμε εμπειρία...Μπαίνουμε για να θέσουμε σε εφαρμογή τις ιδέες και τις εμπειρίες που ήδη έχουμε.

Μου έκανε εντύπωση ότι πολλοί επιχειρηματίες επιτυχημένοι στον χώρο τους αποφεύγουν την πολιτική όπως ο διάολος το λιβάνι. Ρώτησα μια φορά κάποιον γιατί δεν το κάνει, αφού θα μπορούσε να βοηθήσει τον τόπο του. Και ξέρετε τι μου απάντησε; "Τι να μπω να κάνω, αφού ξέρω ότι οι περισσότεροι είναι χαραμοφάηδες και 'γω έχω μάθει να δουλεύω στη ζωή μου. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη και μετά να λένε ψέματα και φυσικά να ρίχνουν τις ευθύνες αλλού. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό".

Και αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνουμε για να κινητοποιήσουμε ικανούς ανθρώπους να μπουν στην πολιτική και να βοηθήσουν πραγματικά με τις εμπειρίες τους. Γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να χρωματίζονται; Αφού αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το καλό της περιοχής μας. Και γενικότερα γιατί θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα και φατρίες; Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς αυτά; Δηλαδή δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας με ένα μοντέλο ανοιχτής δημοκρατίας; Γιατί ο κόσμος να μην ψηφίζει τον συμπολίτη του βάσει με τα προσόντα, τις γνώσεις του, με αυτά που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και όχι με το κόμμα που εκπροσωπεί; Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μυαλά μας και ας δούμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Δημοκρατία δεν είναι μόνο αυτή που βρήκαμε, είναι και αυτή που μπορούμε να φτιάξουμε εμείς.

Εμείς οι νέοι και όλοι οι δραστήριοι άνθρωποι, οφείλουμε για ένα καλύτερο μέλλον να παλέψουμε για τα ιδανικά μας. Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε μία νέα Ελλάδα. Με δυσκολία, λόγω του χαρακτήρα μας, αλλά μπορούμε. Είμαι σίγουρη γι' αυτό. Αρκεί να το θελήσουμε. Ξέρω ότι είναι μια ριζοσπαστική ιδέα και άποψη και ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά είναι η απόψή μου και οφείλω να την καταθέσω.

1 σχόλιο:

aoratos είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΨΗΦΙΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΛΠ) ΑΜΙΣΘΙ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΛΠ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΠΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.