Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι Εξελίξεων, Απροόπτων & Αγανάκτησης




Ήταν αυτή η εβδομάδα που πέρασε τι να σας λέω...όλο απρόοπτα και εντάσεις!!! Στην δουλειά όλα καλά, εκτός από κάποια γεγονότα που με ψιλοεκνεύρισαν. Μέσα στην ένταση της δουλειάς και στο γενικό τρέξιμο, έπεσα και σκοτώθηκα. Παραλίγο δηλαδή. Άγιο είχα που δεν χτύπησα στο κεφάλι μου να μείνω στον τόπο. Το θέμα είναι ότι προκειμένου να μην χτυπήσω στο κεφάλι μου, έδωσα όλο το βάρος του σώματός μου στο γόνατο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πρησμένο γόνατο και μια ακτινογραφία που δόξα τω Θεω δεν έδειξε τίποτα άσχημο. Πάγο και ξεκούραση μου είπε ο γιατρός. Φτηνά τη γλίτωσα.

Κατά τα άλλα, η γενικότερη κατάσταση της χώρας μου (οδεύουμε προς ελεγχόμενη χρεοκοπία???), καθώς επίσης και τα γεγονότα που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο (εμφύλιοι, εξεγέρσεις, τσουνάμι) από τη μία με έχουν προβληματίσει και από την άλλη οι συμπεριφορές κάποιων εγωιστών και αλλοπαρμένων ανθρώπων με έχουν αγανακτήσει (δες Καντάφι, πολιτικούς αρχηγούς της ΕΕ στη Σύνοδο). Κρίμα βρε παιδί μου. Δεν ξέρω τι άλλο να πω και πως να χαρακτηρίσω αυτές τις καταστάσεις και τις συμπεριφορές. Ξεκίνησε και η 40ημερη νηστεία του Πάσχα, οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και πορευόμαστε όλοι μαζί προς το Άγιο Πάθος, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου με χιλιάδες προβλήματα στο μυαλό και στο κορμί μας.

Ο Χριστός ήταν και διαχρονικά είναι ο Αμνός που θυσιάστηκε για μας. Φέτος, έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι μόνο ο Χριστός ο Αμνός που θα θυσιαστεί για το καλό της ανθρωπότητας, αλλά όλοι οι λαοί του πλανήτη τούτου που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του παράνομου και μη πλουτισμού, της ξεδιαντροπιάς και πολλών άλλων παθών σωματικών και πνευματικών. Θυσιαζόμαστε όλοι εξαιτίας (σκόπιμων και μη) χειρισμών ορισμένων ολίγων που οδήγησαν εμάς και την φύση σε αυτήν την κατάσταση και τώρα καλούμαστε εμείς, οι απλοί άνθρωποι χωρίς καμιά εξουσία (έτσι μας έκαναν, κανείς λαός δεν έχει την εξουσία που θα έπρεπε να έχει), να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.

Καλά στη φύση δεν αναφέρομαι, διότι ήδη την έχουμε εξαντλήσει, ήδη την έχουμε ρημάξει, ήδη την έχουμε θυσιάσει. Και αφού λοιπόν τελειώσαμε με τη φύση, τώρα το ρίξαμε στην ανθρωποφαγία. Πολύ φοβάμαι ότι οι αλυσιδωτές αντιδράσεις ήδη έχουν ξεκινήσει και να δούμε που θα σταματήσουν. Ίδωμεν...

Υ.Σ.: Χρωστάω και μιαν απάντηση στον φίλο SKPOYTZAKO. Χρησιμοποιώ αυτό το avatar επειδή συνδυάζει τις 2 μεγάλες αγάπες μου, τα βιβλία και τα λουλούδια, κυρίως τα τριαντάφυλλα. Γιατί όμως μου έκανες αυτήν την ερώτηση;

3 σχόλια:

aoratos είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ,ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΟΥ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΧΕΧΕΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα