Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ένας Αγαπημένος Μήνας




Ο Ιούνης είναι ο πρώτος απ' τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και ο έκτος στη σειρά του Ιουλιανού ημερολογίου. Ήταν αφιερωμένος, απ' τους Ρωμαίους, στη θεά Ήρα (Juno), τη γυναίκα του Δία, που τη γιόρταζαν την πρώτη μέρα του μήνα. Στις 10 εξάλλου, γιόρταζαν τη θεά Εστία, γιατί στην Ευρώπη θέριζαν το στάρι και έψηναν το πρώτο ψωμί στα ιερά της Εστίας τον Ιούνη. Ο λαός του έχει δώσει κι άλλα ονόματα, που έχουν σχέση με τις γιορτές ή τις δουλειές που γίνονται κατά το μήνα αυτό. Τον λένε Θεριστή, γιατί θερίζουν, Ερινιαστή ή Ορνιαστή από το ρήμα ερινιάζω ή ορνιάζω. Τον λένε και Άϊ Γιάννη ή Άϊ Γιαννίτη απ' τη γιορτή τ' Άϊ Γιάννη, που πέφτει στις 24 του Ιούνη κι είναι η πιό σημαντική μέρα του μήνα.

Τον αγαπώ τον Ιούνη, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μήνα, όπως και το καλοκαίρι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή...Είναι ο μήνας των γενεθλίων μου, είναι ο μήνας που μου φέρνει μια γλυκιά μελαγχολία όταν σκέφτομαι ότι πέρασε ακόμη ένας χρόνος, κάνοντας με ωριμότερη και πιο έμπειρη. Μπορώ να διαχειρίζομαι καλύτερα τις καταστάσεις της ζωής μου, άλλοτε κερδίζοντας και άλλοτε χάνοντας, πάντα όμως με δικές μου επιλογές...

Μου πάει το καλοκαίρι και μάλλον του πάω και εγώ...Και το συγκεκριμένο καλοκαίρι μάλλον προβλέπεται ΚΑΥΤΟ...Ωραία εποχή!!!

Καλό μήνα να έχουμε με πολλά πολλά χαμόγελα!!!

2 σχόλια:

aoratos είπε...

KATAΡΧΗΝ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΩΡΙΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Florendia είπε...

Καλό μήνα! Καλοκαιράκι γιουπι!